4 C
Targoviste
marți, martie 2, 2021
No menu items!

despre politică, familie, priorități (Interviu)

Must Read

DUMINICA DE POEZIE – Ștefania PAVEL – Poezia la 16 ani…

1.   Despre lume…   Unde ne îndreptăm? De ce, aruncându-ne priviri meteorice, Facem jurăminte pe care nu le...

UN ALT REGAL DE POEZIE – Șerban FOARȚĂ

În Gazeta Dâmboviței, un alt regal de poezie cu ȘERBAN FOARȚĂ…  Este unul dintre cei mai...

DUMINICA DE POEZIE – Mircea DRĂGĂNESCU – Poezii de când eram mai tânăr…

1 Ochii tăi mari desprinși de tine rătăcesc prin acest labirint moale cenușiu gânditor inima ta frunză de aur...

Interviu cu Daniel Blaga, candidatul care deschide lista Alianței USR PLUS pentru Camera Deputaților.

 

  1. Ce anume v-a determinat să faceți politică când mai tot timpul auzim că oamenii nu sunt interesați de acest domeniu, că s-au săturat de politicieni și de promisiunile lor?

R: OUG 13 și evenimentele ulterioare abrogării ordonanței.  Am participat seri la rând la protestele din Piața Victoriei din februarie 2017. Într-o noapte jandarmii au evacuat centrul pieței folosind gaze lacrimogene. Atunci am înțeles că protestele nu sunt de ajuns, pentru că cei aflați la putere le  pot reprima violent și că atunci când cedează sub presiunea protestelor, de fapt, continuă urmărirea intereselor proprii prin atacuri concentrate asupra instituțiilor statului. Cred că mulți dintre cei care sunt acum membri USR PLUS  au înțeles că singura modalitate de a trăi într-o Românie fără hoție (România normală e a lui Iohannis) , fără corupție, cu un nivel crescut al calității vieții este implicarea în politică.

  1. De ce ați ales PLUS și nu USR?

R:  Am ales PLUS datorită lui Dacian Cioloș și Vlad Voiculescu. Pe ei i-am perceput ca fiind vârful de lance al unei guvernări de bun simț, orientată spre dezvoltarea României. Mă refer la guvernarea tehnocrată. Acea perioadă scurtă de timp, acel an în care România a fost condusă de guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloș a fost, în percepția mea, un an în care bunul simț și buna administrare au prevalat. Acum, după ce am cunoscut oamenii din USR, modul de gândire, acțiune, organizare ale USR și am trecut prin 3 campanii electorale împreună, pot spune că PLUS și USR împărtășesc idei și idealuri comune, că au 90% din ADN comun și că decizia de fuziune a fost una înțeleaptă.

  1. Sunteți candidatul care deschide lista Alianței USR PLUS în Dâmbovița pentru Camera Deputaților. Deoarece nu beneficiați de notorietate cum veți reuși să îi convingeți pe alegători să vă acorde votul?

R:  Le-aș spune să mă voteze pentru că, spre deosebirea de majoritatea vechilor politicieni care se rotesc în aceleași funcții de 30 de ani, eu am intrat de curând în politică și nu pentru a mă realiza profesional sau financiar. Reușitele mele de până acum nu țin de funcții publice, nici de sinecuri, cu atât mai puțin de favoruri politice sau obligații de partid. Sunt un om obișnuit, sătul de hoția și de umilința pe care românii o îndură de ani buni, al cărui unic scop în Parlament este îmbunătățirea calității vieții și diminuarea corupției până la eradicarea ei.

  1. Ca parlamentar care ar fi trei priorități pe care le veți trece pe agendă și pe care le doriți transformate în legi?

R:  Foarte greu să aleg doar trei deoarece consider ca sunt mult mai multe la fel de importante. Prima inițiativă este clară : “Fără penali în funcții publice”. A doua ține de realizarea unei totale transparențe a cheltuirii banului public, iar a treia ar fi organizarea de concursuri reale pentru ocuparea funcțiilor publice. Aș mai adăuga digitalizarea administrației publice într-o măsură cât mai mare, eliminarea imunității parlamentarilor, revitalizarea economică și culturală a mediului rural și legiferarea inițiativei 300 de parlamentari.

  1. Ce ne puteți spune despre familia dumneavoastră? În contextul actual în care se vorbește despre nepotisme sau despre tot felul de legături dubioase cu fostul regim?

R: Aș vrea să păstrez cât se poate o distanță între rolul de candidat politic și cel de soț, respectiv de tată. Soția mea lucrează la o companie privată, iar fiica noastră este la un colegiu din Târgoviște. Nu am beneficiat niciodată de nepotisme, ba chiar am avut de suferit, bunicul din partea tatălui făcând pușcărie pe vremea regimului comunist din motive politice, ulterior având mari dificultăți în a-și găsi un loc de muncă stabil pentru că era urmărit de “dosar”.

  1. Mulți politicieni declară public că vor o altfel de Românie pentru copiii și nepoții lor. Dumneavoastră ce vă doriți pentru fiica dumneavoastră?

R: Cred că fiecare părinte își dorește ce e mai bun pentru copilul lui. Din acest punct de vedere, nu fac excepție și pot spune că îmi doresc ca fata mea să nu fie nevoită să plece din țară. Dacă va pleca din România, mi-aș dori ca plecarea să fie în urma unei decizii personale, bazată pe propria dorință, nu cauzată de lipsa unei perspective sau de o constrângere legată de calitatea vieții din țara noastră.

………………………….

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

DUMINICA DE POEZIE – Ștefania PAVEL – Poezia la 16 ani…

1.   Despre lume…   Unde ne îndreptăm? De ce, aruncându-ne priviri meteorice, Facem jurăminte pe care nu le...

UN ALT REGAL DE POEZIE – Șerban FOARȚĂ

În Gazeta Dâmboviței, un alt regal de poezie cu ȘERBAN FOARȚĂ…  Este unul dintre cei mai importanți cunoscători ai misterelor limbii...

DUMINICA DE POEZIE – Mircea DRĂGĂNESCU – Poezii de când eram mai tânăr…

1 Ochii tăi mari desprinși de tine rătăcesc prin acest labirint moale cenușiu gânditor inima ta frunză de aur tot Post-ul DUMINICA DE ...

Incendiu la Priseaca! Un acoperiș a luat foc de la un coș necurățat corespunzător

În această după-amiază, pompierii de la Detașamentul Târgoviște au fost alertați și au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o...

Accident la Mircea Vodă. Ambii șoferi implicați au ajuns la spital

Accident pe  DN 71 București- Târgoviște, pe raza localității Mircea Vodă.  Un șofer grăbit nu a adaptat viteza la condițiile de...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -