6.7 C
Targoviste
joi, februarie 25, 2021
No menu items!

„Drumul oaselor” – Contractul de lucrări pentru DN 71 a ținut cât o campanie electorală. Azi a fost reziliat

Must Read

DUMINICA DE POEZIE – Ștefania PAVEL – Poezia la 16 ani…

1.   Despre lume…   Unde ne îndreptăm? De ce, aruncându-ne priviri meteorice, Facem jurăminte pe care nu le...

UN ALT REGAL DE POEZIE – Șerban FOARȚĂ

În Gazeta Dâmboviței, un alt regal de poezie cu ȘERBAN FOARȚĂ…  Este unul dintre cei mai...

DUMINICA DE POEZIE – Mircea DRĂGĂNESCU – Poezii de când eram mai tânăr…

1 Ochii tăi mari desprinși de tine rătăcesc prin acest labirint moale cenușiu gânditor inima ta frunză de aur...

Nici o șansă în acest an pentru reabilitarea DN 71 Bâldana – Târgoviște – Sinaia, un drum pentru care guvernul a aprobat primii indicatori tehnico economici în anul 2008. Astăzi, CNAIR a anunțat rezilierea contractului atribuit în luna octombrie a anului trecut și a cărui contract a fost semnat în 27 noiembrie, în plină campanie electorală, conform unui comunicat al președintelui PNL Dâmbovița, Virgil Guran.

Joi, 14.01.2021, CNAIR a notificat Antreprenorul Asocierea SC Aqua Parc SRL – SC Mavgo Holding SRL – Hydrostroy AD – VDH AD (Vodstroi 98 AD) – SC BDU Maxi Construct SRL., în vederea rezilierii contractului “Modernizare DN71 Bâldana – Târgoviște – Sinaia, km. 0+000 – km. 44+130 lărgire la 4 benzi de circulație și km. 51+041 – km. 109+905 drum la 2 benzi : Lot 1 (Sector 1) : Bâldana – Târgoviște km. 0+000 – km. 44+130 lărgire la 4 benzi de circulație“.

Decizia rezilierii acestui contract este consecința faptului că Antreprenorul nu a respectat termenul legal de 5 zile lucrătoare de la data semnării contractului de constituire a Garanției de Bună Execuție aferentă Acordului Contractual.

Astfel, CNAIR a decis executarea sumei de 6.300.000 lei aferentă Scrisorii de Garanție de participare și rezilierea contractului.

Precizăm că rezilierea efectivă intră în vigoare în 15 zile de la notificarea Antreprenorului.” se arată într-un comunicat al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Rezilierea vine după ce noul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă (USR)) a dispus o verificare prin corpul de Control pentru atribuirea contractului în valoare de 120 de milioane de euro.   “Am dispus verificări în ceea ce priveşte acest contract. Menţionez că licitaţia a fost finalizată şi atribuirea efectuată către firma respectivă în data de 30 octombrie 2020. După aceea au avut loc doar paşi procedurali pentru semnarea contractului (precum constituirea garanţiei de bună execuţie)“, a declarat Cătălin Drulă.

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, compania Aqua Parc din Roznov este deţinută de Gheorghe Vlasie, finul liderului social-democrat Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ. Vlasie este judecat la Tribunalul Neamţ pentru aderare la un grup infracţional organizat, evaziune fiscală în formă continuată şi complicitate la spălare de bani. Următorul termen în acest dosar este 29 ianuarie 2021, scrie valahiamedia.ro.

Până la acest moment, PNL Dâmbovița nu a reacționat legat de acest subiect. Social –democrații, în schimb, au transmis un comunicat de presă în care îi acuză pe liberali de minciună, atât în cazul DN 71, cât și în cazul Combinatului de Oțeluri Speciale Târgoviște.

Minciunile PNL Dâmbovița din campania electorală pentru parlamentare încep să iasă la suprafață.

Liberalii susțineau atunci că drumul Bâldana-Târgoviște va intra în execuție, în cel mai scurt timp, pentru că a fost semnat contractul de atribuire a lucrărilor, iar oamenilor de la Combinatul de Oțeluri Speciale le promiteau că situația se va rezolva prin preluarea activelor de producție de către o societate înființată de Guvern.

A trecut puțin mai mult de o lună de la alegerile din 6 decembrie și ies la suprafață minciunile aruncate în ochii dâmbovițenilor de către PNL.

Astăzi, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat anularea contractului pentru lucrările la drumul Bâldana-Târgoviște, pentru că nu a fost respectat termenul legal în care trebuia să se constituie garanția de bună execuție. Pe 27 noiembrie anul trecut, disperați că vor pierde alegerile, susțineau că le-a fost suficient un an de guvernare pentru a demara acest proiect atât de important pentru județul nostru. Minunea a durat însă mai puțin de două luni.

Nu negăm problemele care apar în derularea unei investiții de asemenea anvergură, dar graba cu care a fost comunicat inclusiv termenul de execuție arată că persoanele implicate sunt ori necunoscătoare, ori au mințit din interese electorale. Din păcate pentru județul nostru, dar și pentru România, ambele variante sunt corecte.

Sondajele care arătau că sunt într-o continuă scădere în intenția de vot la sfârșitul anului trecut i-au făcut pe aceiași liberali dâmbovițeni să promită și soluționarea problemelor de la Combinatul de Oțeluri Speciale Târgoviște. Astăzi, angajați ai COS au ieșit pe Platoul Prefecturii să-și strige nemulțumirea pentru că Executivul nu mai face nimic pentru preluarea combinatului.

De ce trenează această situație? O semnătură poate face diferența între o minciună și o promisiune făcută de politicieni responsabili.

Nu doar angajați ai COS au protestat astăzi. Salariații din sănătate, cei angajați în asistența socială, dar și polițiști au acuzat astăzi măsurile de austeritate instituite de Guvernul PNL-USR.

Acestea sunt efectele unui guvern de dreapta, iar la cum arată proiectele Guvernului Cîțu, România este foarte aproape de un colaps economic și social.” PSD Dâmbovița.

foto: captură google maps

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

DUMINICA DE POEZIE – Ștefania PAVEL – Poezia la 16 ani…

1.   Despre lume…   Unde ne îndreptăm? De ce, aruncându-ne priviri meteorice, Facem jurăminte pe care nu le...

UN ALT REGAL DE POEZIE – Șerban FOARȚĂ

În Gazeta Dâmboviței, un alt regal de poezie cu ȘERBAN FOARȚĂ…  Este unul dintre cei mai importanți cunoscători ai misterelor limbii...

DUMINICA DE POEZIE – Mircea DRĂGĂNESCU – Poezii de când eram mai tânăr…

1 Ochii tăi mari desprinși de tine rătăcesc prin acest labirint moale cenușiu gânditor inima ta frunză de aur tot Post-ul DUMINICA DE ...

Incendiu la Priseaca! Un acoperiș a luat foc de la un coș necurățat corespunzător

În această după-amiază, pompierii de la Detașamentul Târgoviște au fost alertați și au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o...

Accident la Mircea Vodă. Ambii șoferi implicați au ajuns la spital

Accident pe  DN 71 București- Târgoviște, pe raza localității Mircea Vodă.  Un șofer grăbit nu a adaptat viteza la condițiile de...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -